Projekcije i radionica filmske kritike

Pulska filmska tvornica počinje s jesenskim programom, tako što će 13. rujna biti prikazano šest kratkih filmova koji su istarske tematike ili čiji producenti/autori imaju veze s Istrom.

Pokojni veteran hrvatskog filma Tomislav Radić režirao je 1971. dva kratka dokumentarna filma istarske tematike (Župnik u Oprtlju, Izravni prijenos), koji će vjerojatno biti i najzanimljiviji lokalnoj publici, naročito zbog njihove etnografske vrijednosti. Biti će prikazana i dva igrana filma, slabašni filmić „U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga“ (Karla Lulić) koji je snimljen u Savičenti i prikazan ovog ljeta u pulskoj Areni te, nadajmo se bolji, „Siguran let“, redatelja Alda Tardozzija.

Preostala su dva animirana filma, jako zapažen i nagrađivan „Manivald“ (redateljica Chintis Lundgren) i „Jure Grando – štrigun iz Kringe“ (Martin Babić). Ambiciozniji filmofili moći će se okušati u besplatnoj radionici filmske kritike na temu prikazanih filmova, koja će se održati od 21. do 23. rujna. Radionicu će voditi filmska kritičarka iz Zagreba Višnja Vukašinović.

 

E. L.

Leave a Reply


+ 5 = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum