Zatvaranje 28. Međunarodne studentske kiparske škole Montraker

Zatvaranje 28. međunarodne studentske kiparske škole Montraker bit će održano u subotu, 15. rujna u 18 sati u istoimenom vrsarskom kamenolomu.

Stručna suradnica škole Vilma Bartolić predstavit će skulpture koje su studenti akademija iz Zagreba, Rijeke, Splita, Ljubljane i Venecije izrađivali posljednjih petnaest dana, a umjetnički direktor škole Peruško Bogdanić podijelit će studentima diplome. Program će svojim nastupom obogatiti učenici Umjetničke škole Poreč.

Skulpture nastale ove godine postavit će se u vrsarsko podmorje, što će stvoriti novu destinaciju za ronioce.

Suorganizatori škole su Pučko otvoreno učilište Poreč, Općina Vrsar i TZ Općine Vrsar. Od samih početaka u organizaciji škole pomažu i lokalne tvrtke – Maistra se brine za smještaj i prehranu sudionika, dok Kamen Pazin donira blokove kamena koje studenti obrađuju. Za postavljanje skulptura u javni prostor zaduženo je komunalno poduzeće Montraker iz Vrsara. Međunarodna studentska kiparska škola potpomognuta je i sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

U slučaju kiše događaj se premješta u staru školu u Vrsaru.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 2 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum