8. Porečdox – međunarodni festival dokumentarnog filma

Od 22. do 27. listopada u Poreču se održava 8. međunarodni festival dokumentarnog filma Porečdox koji donosi tjedan dana izvrsnih dokumentaraca po izboru Đele Hadžiselimovića. Upravo će cijenjeni izbornik Hadžiselimović moderirati otvorenje festivala u foajeu kazališta u 18.30, nakon čega u 19 sati slijedi koncert za kvalitetnu zabavu neizostavnih Techno Vikingsa.

U 20 sati festival se i praktično otvara prvim dokumentarnim filmom sezone, „Pričom o Carryju Grantu“, a slijedi mu otvorenje prigodne izložbe fotografija Denisa Butorca „Homesick“ u Maloj galeriji u 21.20 sati. Festivalski off-program, koji je ove godine rezerviran za istarsku dokumentaristiku, u 22 sata prikazuje film „Meso“, a svaki dan festivala zatvorit će se uz tzv. afterDox party u kafiću Corner uz glazbene slušaonice i komičarske nastupe. U ponedjeljak je to nastup DJ-ice Stephanie Prekali.

Program filmova i cjelokupnog programa za sve ostale dane festivala dostupan je na internetskim stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Festival priprema i besplatne filmske radionice za kreativce svih uzrasta. U suradnji s Istarskom kulturnom agencijom (IKA) i Hrvatskim audiovizualnim centrom (HAVC) pripremaju se dvije besplatne filmske radionice koje počinju 19. listopada, a o njima možete doznati više u odjelu Obrazovne djelatnosti.

Porečdox nastavlja već usustavljenu tradiciju pomno odabranih dokumentarnih filmova kojima zabavlja, dotiče i informira porečku publiku, dajući joj nov, drugačiji i na umjetnički način izražen pogled na svijet koji nas okružuje.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + 9 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum