Dan europskog art filma u Kinu Valli 14.listopada

U suradnji s međunarodnim kino mrežama Europa Cinemas i CICAE, i Kino Valli se tradicionalno pridružuje proslavi Dana europskog art filma koji se obilježava 14. listopada diljem svijeta.

Kino u svojstvu važnog dijela kulturnog obrazovanja zajednice u urbanim i ruralnim područjima, povezuje ljude bez obzira na dob, podrijetlo, obrazovanje ili dohodak. U tom smislu kinodvorane igraju ključnu ulogu za promicanje raznolikosti i predstavljanju mladih talenata te promiču spektar programa koji daju potporu, ali i zasluženu pažnju.

Program se svake godine sastoji od palete izabranih filmskih događanja, filmova za djecu i filmskih klasika. Zahvaljujući Hrvatskom audiovizualnom centru i u suradnji sa Kino mrežom, ove je godine uvršten i dio naslova iz programa “Rendez-vous au cinéma”, koje četvrtu godinu zaredom diljem Hrvatske organizira Francuski institut u Zagrebu.

Cijena ulaznice po projekciji iznosi 10 kuna, a prikazati će se francuska animirana komedija za djecu “Veliki zli lisac i druge priče”, švedska drama “Laponska krv”, francuska komedija “Pacijenti”, te humorna islandska drama “Kucni u drvo”.

Preostala dva filma iz programa “Rendez-vous au cinéma” prikazati će se krajem listopada, i to filmski klasici iz ranih 60-ih godina: drama “Oči bez lica” i romantična drama “Jules i Jim”.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum