Filmska baština u Kinu Valli

Kraj listopada u pulskom Kinu Valli biti će potpuno u znaku filmske baštine.

Večeras (nedjelja) se prikazuje šest kratkometražnih domaćih filmskih klasika, a to su filmovi Zvonimira Berkovića (Balada o pijetlu, Moj stan), Nikole Babića (Šije), Rudolfa Sremeca (Vrijeme šutnje), Bogdana Žižića (Putovanje) i Brune Gamulina (Broj iz svjetlosti).

Zadnji dani listopada posvećeni su 10. rođendanu Kina Valli, a među prigodnim događajima naročito izdvajamo predstavljanje hrvatskog prijevoda biografije Alide Valli, kao i projekciju znamenitog francuskog filma „Oči bez lica“ (Georges Franju, 1960) u kojemu je glumila upravo Valli. Zadnjeg dana mjeseca biti prikazan još jedan francuski klasik iz 1960-ih, drama „Jules i Jim“, redatelja Francoisa Truffauta.

 

E. L.

Leave a Reply


− 6 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum