God Is An Astronaut otvaraju IMPULSE FESTIVAL (13. 10. – 10. 11.)

Jubilarno, peto izdanje Impulse Festivala trajat će od 13. listopada do 10. studenog u Rijeci. Na meniju festivala su premijerna koncertna gostovanja, radionice i prezentacije, party, sajam ploča, neizostavni filmski segment kao i (glazbena) tribina. Svi programi, na više gradskih lokacija uz moto „glazba je posvuda“ promoviraju Rijeku kao urbanu klupsku sredinu.

Od brojnih događanja svakako treba izdvojiti koncertni nastup irskih post-rock velikana God Is An Astronaut, koji u sklopu europske turneje dolaze po prvi put u Rijeku u subotu, 13. listopada u Pogon Kulture. Na svom jedinom koncertu u Hrvatskoj publici će predstaviti novi, deveti po redu album “Epitaph”, kao i nezaboravne uspješnice sa svojih ranijih izdanja poput „Forever Lost”, “Echoes”, “Suicide by Star” i “Frozen Twilight”.

U sklopu edukativnog segmenta festivala održat će se prezentacijska radionica Vibrabox 18. listopada u Book caffeu Dnevni boravak. Voditelji projekta Valent Samardžija i Tin Đudajek održat će radionicu na kojoj će predstaviti cjelokupno bogatstvo domaće glazbene scene, razgovarati o budućnosti domaće glazbe, ali najvažnije od svega, predstaviti novitet projekta Vibrabox, s kojim će slušatelji moći direktno utjecati na izbor glazbe koju slušaju u Dnevnom boravku.

Uvijek zanimljiv segment su i Impulse tribine. Ovogodišnja nam donosi razgovor o radu u glazbenoj industriji iz perspektive njezinih protagonistica. Gostuju Lucija Ivšić (Punčke, LAA, Cereal booking, Zagreb), Andrea Laurić (TIPSY, Rijeka) i Monika Marušić (LAA, The Garden, Zagreb) uz moderaciju Milje Juretić (FILTHY RICH, Rijeka). Razgovor će biti održan u četvrtak, 25. listopada u OKC-u Palach.

11. po redu Sajam ploča bit će održan u subotu, 27. listopada također u Palachu gdje će biti održana i radionica „Mala škola vinila“ koju vodi DJ Jopa.

„Večer ili točnije cijelu noć zabava se nastavlja u režiji Hrvatske Funk delegacije. Najveća putujuća karavana opsesivno kompulzivnih jahača gramofona, Hrvatska Funk delegacija prvi put nastupa u Rijeci. Iza žanrovski širokog kolektiva od 16 delegata u Rijeci će u dosad nečuvenoj cjelonoćnoj back2back formaciji na četiri gramofona nastupiti njih šest: DJ Bocca Sofistifunk, DJ Venom, DJ Soul Bader, DJ Slipmat, DJ Jopa i Dr. Smeđi Šećer u OKC-u Palach. Povodom petog izdanja, održat će se pet svirki – osim headlinera na Impulseu nastupaju: White on White (Rijeka), koji uz bend promovira album prvijenac “Out of nowhere” 19. listopada na Botelu Marina, sjajna zvijezda mlađe generacije hrvatske kantautorske scene LUCE (Zagreb) s koncertnom promocijom albuma prvijenaca „Susret“ 25. listopada na Botelu Marina, a za ljubitelje buke, tu je HC / Punk večer koja će 3. studenog uz bendove Debeli Precjednik (Osijek) i Ponor (Zagreb) protresti Omladinski kulturni centar Palach“, navode organizatori.

Filmska umjetnost nezaobilazan je dio Impulsea i zato 2. studenog u 21 sat na programu je ekskluzivna projekcija nagrađivanog dokumentarnog filma „Scream for me Sarajevo“ (2017.), u režiji Tarika Hodžića u Art-kinu Croatia. Festival završava tulumom u klubu Život, 10. studenog kad je na programu „groznica subotnje večeri uz playlistu iz pakla“. Impulse crew cijelu noć vrtit će Indie-New-Wave-Post-Punk-Garage-Rock-True-Black-Metal-Synth-Pop.

Impulse Festival organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura Nova. Vizualni identitet festivala oblikovao je dizajnerski duo Radnja, koji čine Petra Vrdoljak i Antonio Karača.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum