Gradsko natjecanje u čitanju naglas za učenike osnovne škole

I ove godine u Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Pula organizira gradsko i županijsko natjecanje u čitanju naglas.

Natjecanje u čitanju naglas namijenjeno je učenicima osnovnih škola (od 3. do 8. razreda) u Republici Hrvatskoj, a organizira se s ciljem poticanja i popularizacije knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanja kao kvalitetnog načina provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanja usmenog izražavanja te razvijanja motivacijskih sposobnosti.

Gradsko natjecanje u čitanju naglas bit će održano u petak, 26. listopada 2018. godine od 10 sati u Središnjoj knjižnici (Kandlerova 39), a o najboljima odlučit će četveročlana komisija.

Natjecanje se provodi u dvije kategorije (učenici 3.,4. i 5. razreda osnovne škole te 6., 7. i 8. razreda osnovne škole) na tri razine:

1. razina – gradsko natjecanje (organizator za Grad Pulu i okolne općine: Gradska knjižnica i čitaonica Pula)

2. razina – županijsko natjecanje (organizator za Istarsku županiju: Gradska knjižnica i čitaonica Pula)

3. razina – nacionalno natjecanje (organizator na nacionalnoj razini: Narodna knjižnica i čitaonica “Vlado Gotovac” Sisak).

Županijsko natjecanje u čitanju naglas bit će održano u ponedjeljak, 5. studenog 2018. godine u Središnjoj knjižnici (Kandlerova 39), a 6. državno Natjecanje u čitanju naglas 22. i 23. studenog 2018. godine u Sisku. Ovogodišnje, 6. natjecanje u čitanju naglas organiziraju Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodna knjižnica i čitaonica “Vlado Gotovac” Sisak.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum