Izložba Vedrana Štimca: Room of Portraits – Polite BastART

Ovog četvrtka, 4. listopada u 20 sati u pulskoj galeriji HUIU održati će se otvorenje izložbe Vedrana Štimca pod nazivom “Room of Portraits – Polite BastART”.

Vedran Štimac – Polite BastART, ilustrator i street artist iz Pule, koji od 2017. živi i radi u Ljubljani, u četvrtak će predstaviti svoju seriju portreta “Room of Portraits”.

Neuobičajen i nadrealan pristup portretima služi kao protuteža fotografskoj preciznosti serije ilustracija koje su djelo ovog samoukog umjetnika čiji je alat Rapidograf. Uglavnom portretira povijesne ličnosti koje su ga snažno inspirirale u određenim periodima njegova života, suptilno ispreplićući njihove prikaze s kritikom svijeta i društva u kojem živimo.

Izložba traje od 4. listopada do 26. listopada i moći će se pogledati svakim radnim danom od 12 do 14 i od 18 do 20 sati.

Leave a Reply


4 + = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum