Posebni programi za 10. rođendan Kina Valli (30. i 31. listopada)

Prije deset godina, nakon višemjesečne adaptacije jedinog pulskog kina i povodom 55. Pulskog filmskog festivala otvorena je nova suvremena dvorana. Zgrada kina, veliku je društvenu ulogu imala od samih početka 20. stoljeća i zadržala je taj status i dan danas, što potvrđuje odlična posjećenost proteklih 10 godina – 783.519 posjetitelja, odnosno statistički, kao da je svakoga dana posljednjih deset godina jedna dvorana u potpunosti ispunjena. Od skromnih početaka, entuzijazmom i kvalitetnim filmskim kao i popratnim programima, Kino Valli profiliralo se u zabavno, kulturno i edukativno ishodište sa filmskim, izložbenim i glazbenim programima, ali i programima nastalih u vlastitoj režiji, poput Filma u školi i Matineja za umirovljenike, te nizom gostujućih festivalskih programa i projekata u suradnji sa brojnim udrugama.

 

Povodom prvih deset zajedničkih godina u Kinu Valli, Javna ustanova Pula Film Festival pripremila je posjetiteljima dva dana, 30. i 31. listopad, posvećena okruglom jubileju. Raznolik filmski program započinje 30. listopada Matinejom za umirovljenike, dok će se u 18 sati predstaviti prvi hrvatski prijevod biografije „Alida Valli: Oči, krik“ na kojemu će prisustvovati autor Nicola Falcinella, te prevoditeljica Ljiljana Kragulj. Nakon razgovora s autorom slijedi projekcija filma „Oči bez lica“ u kojemu glavnu ulogu igra Alida Valli. Ulaz je slobodan.

Dvodnevni raznovrsni program za sve uzraste, uz cijenu ulaznice od 10 kuna po projekciji, donosi u 17 sati filmove za djecu, u 19 sati filmske klasike iz 60-ih godina, a u 21 sat večernje filmove od kojih će se posljednjeg dana listopada, povodom Noći vještica, prikazati i istoimeni film.

Izvor

Leave a Reply


5 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum