Predstavljanje knjiga Indire Kučuk-Sorguč u pulskoj Čitaonici Kluba umirovljenika

Spisateljica Indira Kučuk-Sorguč predstavit će svoje dvije knjige „Ja, mahaluša“ i „Bekan u klimaksu“ u četvrtak, 11. listopada u 16.30 sati u Čitaonici Kluba umirovljenika Pula, a program će moderirati Slavica Lončarić.

Indira Kučuk-Sorguč, autorica bestsellera „Ja, mahaluša“ i „Bekan u klimaksu“, dugogodišnja je spisateljica, kolumnistica i publicistkinja, urednica nekoliko knjiga. Prepoznata je kao kvalitetno spisateljsko pero sa stilom i kroničarka društvene zbilje. Piše kazališne, književne, filmske i likovne kritike, recenzira recentna umjetnička djela i komentira kulturnu svakodnevnicu u BiH. Njeni kolumnistički zapisi u žiži su interesa zbog originalnog i nekonvencionalnog autorskog pristupa određenoj tematici. U široj javnosti poznata je kao britko pero koje se ne libi ispisati surovu istinu i reći naglas ono drugi misle. Kroz svoju producentsku udrugu Filter oborila je sve rekorde gledanosti kad je riječ o njenim autorskim kazališnim projektima „Ja, mahaluša“, „Ja, mahalac“ i „Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac“. Samo je Mahalušu gledalo više od sto tisuća posjetitelja, a ta je komedija doživjela 200 izvedbi, dok su sve tri predstave zajedno uz autoričine književne radove, kreirale brend “mahalanje” koji je postao masovni pokret terapije smijehom na račun bosanskog mentaliteta. Sa svojih šest knjiga, više od tristo objavljenih kolumni o muško-ženskim odnosima, više od 300 odigranih predstava, stotinu recenzija i kritika, više stotina istraživačkih tekstova, analiza, komentara, prikaza i osvrta, nekoliko znanstvenih djela i udžbenika, nedvojbeno popularno ime bosanskohercegovačke nezavisne kulturne scene, koja ne pripada nijednoj opciji osim onoj koja “bez ljutnje i pristrasnosti” detektira društvenu zbilju.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum