Prigodnim programom obilježena deseta godišnjica Kina Valli

Nakon više od 780.000 posjetitelja, 3.000 filmova i 12.000 projekcija tijekom deset godina, u Kinu Valli se jučer prigodnim programom obilježio prvi okrugli jubilej. Javnosti su se uvodno obratile ravnateljica Gordana Restović, zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci i voditeljica Kina Valli Tanja Miličić, koje su istaknule kulturni i zabavni značaj kojim je kino doprinijelo posljednje desetljeće, ali i neosporan entuzijazam i osobnost koji je svaki djelatnik Javne ustanove Pula Film Festivala uložio u stvaranju prepoznatljivosti Kina. Ujedno su i nagrađeni najvjerniji gledatelji Kina Valli, a posebnom nagradom, besplatnim ulazom za cijelu 2019. godinu, nagrađen je „najgledatelj“ Jasmin Kovač.

Nakon uvodnog obraćanja, slijedilo je predstavljanje prvog hrvatskog prijevoda biografije knjige „Alida Valli: oči, krik“. Na predstavljanju su sudjelovali autor knjige Nicola Falcinelli, pulska prevoditeljica Ljiljana Kragulj i glasnogovornica Pula Film Festivala Sanela Pliško. Falcinelli je istaknuo važnost glumičine karijere, ali i osobnog života koji su formirali njezinu ličnost, najvažnije uloge kao i zahvalu za prepoznavanje njegove knjige. Ljiljana Kragulj izdvojila je izazove sa kojima se susrela pri prijevodu i složene procese istraživanja upravo zbog oskudno dostupnih informacija na hrvatskom jeziku. Knjiga je realizirana uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra a dostupna je na blagajni kina. Projekcijom filma „Oči bez lica“ (r. G. Franju) zaključen je prvi dio obilježavanja obljetnice.

Program se nastavlja 31. listopada uz jedinstvenu cijenu ulaznice po projekciji u iznosu od 10 kuna, filmom „Brailleovo srce“ (r. M. Boujenah) u 17 sati, antologijskim filmom „Jules i Jim“ (F. Truffaut) u 19 sati te obilježavanjem „Noći vještica“ istoimenim filmom u 21 i 23.10 sati.

Izvor

Leave a Reply


6 − 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum