Projekcija filma “Meso” Elvisa Lenića u Kinu Valli

Kratkometražni dokumentarni film pulskog autora Elvisa Lenića bit će prikazan u Kinu Valli, u petak 2. studenog u 19 sati uz slobodan ulaz, a nakon projekcije slijedi razgovor sa redateljem.

„Film pod nazivom „Meso“ donosi tradicijski istarski seoski ritual pripremanja svinjokolje, odnosno rudimentaran ruralan običaj koji je oprečan današnjem pomodnom uljepšavanju iskonskog porijekla mesnih proizvoda. Suvremeni trendovi donose multimedijalne prikaze pripremanja hrane uz reklamnu pozadinu i svode se na zabavni sadržaj, dok je u filmu „Meso“ u fokusu ono što je oduvijek prethodilo samoj konzumaciji; običaj koji je u ponekim mjestima zadržan do današnjeg dana i ne ustupa mjesto industrijalizaciji nutricionističkih trendova“, piše u opisu filma.

Redatelju i scenaristu je Elvisu Leniću je ovo šesti autorski film, a kameru i montažu potpisuje Matija Debeljuh. Za zvuk je bio zadužen Martin Semenčić koji je Zlatnom arenom za ton i zvuk četiri puta nagrađen na Pulskom filmskom festivalu. Film je nastao u produkciji Kinematografa, a producentica je Dijana Mlađenović.

Film je na Liburnia Film Festivalu nagrađen za najbolji film, najbolji regionalni film i dizajn zvuka.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 4 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum