“Room of Portraits” Vedrana Štimca u HUIU

Mladi umjetnik iz Pule s adresom u Ljubljani, Vedran Štimac nekima poznatiji i kao Polite BastART, autor je samostalne izložbe “Room of Portraits” kojom se u četvrtak, 4. listopada u galeriji HUIU predstavio pulskoj publici.

Na samostalnoj izložbi izloženi su radovi nastali u posljednje četiri godine, a prikazuju seriju ilustriranih portreta poznatih povijesnih ličnosti koje su u nekom trenutku života autoru služile kao velika inspiracija. Edgar Allan Poe, Franz Kafka, Karlo Rojc, Nikola Tesla, Maurits C. Escher samo su neki od likova koji se mogu naći među izloženim radovima.

Štimac je samouki umjetnik koji u svojem radu koristi “neuobičajen i nadrealan pristup portretima”, a svaki od njih u sebi sadrži i dozu kritike svijeta i društva u kojem živimo. Izložba traje do 26. listopada i moći će se pogledati svakim radnim danom od 12 do 14 i od 18 do 20 sati.

Leave a Reply


3 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum