Vikend radionica primitivnog tiska u Opatiji

Kreativni kolektiv Kombinat poziva na vikend radionicu primitivnog tiska u sklopu projekta Novi centri.

Kreativni kolektiv Kombinat organizira tijekom 6. i 7. listopada 2018. radionicu primitivnog tiska za mlade u prostoru opatijske udruge Kulturni front (ulica Maršala Tita 42, Opatija). Vikend radionicu će voditi zagrebački dvojac This Town Needs Posters, kojeg čine arhitekti i dizajneri, Sven Sorić i Hrvoje Spudić, a bave se ručnim analognim tiskom i djeluju na području nezavisne glazbene i kulturne scene.

Radionica će se bazirati na tehnici “frottagea” koja predstavlja neinvazivnu metodu otiskivanja postojećih tekstura i natpisa u javnom prostoru Opatije. Otisci će se potom složiti u malu publikaciju koja bilježi kretanje pojedinca u prostoru. Polaznici će imati priliku naučiti osnove rukovanja pigmentima i tiskarskim priborom, a potom i osnove uvezivanja.

  

Rezultate radionice, što će biti osobne publikacije svakog od polaznika, prezentirat će  se potom u ponedjeljak 8. listopada u 18 sati na izložbi radova u galerijskom prostoru Udruge Kombinat, lučkom kontejneru na riječkom Molo Longu.

Radionica se održava u sklopu projekta Novi centri koji provodi Udruga Kombinat, a namijenjen je mladima u manjim mjestima i gradovima na području Primorsko-goranske županije, s ciljem da im se ponudi besplatne programe poput radionica pod mentorstvom perspektivnih umjetnika i profesionalaca kreativnih industrija. Projekt teži potaknuti mlade na participaciju u vlastitoj zajednici kroz kreiranje umjetničkih sadržaja i proizvoda. Tendencija je u sklopu projekta ostvariti i suradnju s kreativnim kolektivima i nezavisnim udrugama izvan Rijeke. Ovom prilikom to su spomenuti This Town Needs Posters te Udruga za razvoj kulture mladih Kulturni front, prepoznatljivi kao organizatori Festivala fantastike i znanstvene fantastike Liburnicon te projekta Opatija Coffeehouse Debates
Projekt Novi centri ostvaruje se uz potporu Primorsko-goranske Županije.

Radionica traje dva dana te ima ograničen broj polaznika, a zainteresirani se mogu prijaviti do četvrtka 04. listopada putem e-maila: kombinat@kombinat.hr

Leave a Reply


6 + 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum