3. Medulinski zavičajni annale “Mate Demarin”

3. Medulinski zavičajni annale “Mate Demarin” bit će održan u petak, 9. studenog s početkom u 17 sati u Multimedijalnom centru 3MC u Medulinu (Placa, Centar 58). Znanstveno-stručni skup posvećen je predstavljanju rezultata novih znanstvenih istraživanja i valorizaciji povijesne i kulturne baštine te biološke raznolikosti područja općine Medulin.

Na ovoj će manifestaciji, koja je svoje premijerno izdanje imala 2016. godine, radove izložiti sedam izlagačica i izlagača, eminentnih znanstvenika iz polja arheologije, povijesti, teatrologije, lingvistike i biologije. Tako će Ida Koncani-Uhač, dipl. arheolog, predstaviti rad pod naslovom “Arheološka istraživanja rimskoga gospodarskog kompleksa u podmorju uvale Bijeca”, dr. sc. Miroslav Bertoša “Ribolovni pojas južne Istre i ribarenje u Šćuzi (Chiusa) polovicom 17. stoljeća”, Jasenko Zekić, prof., “O razvoju javnoga prijevoza između Pule i Medulina u 20. stoljeću” , dr. sc. Nataša Urošević “Paul Kupelwieser u Medulinu – strateške vizije i nerealizirani projekti”, dr. sc. Jelena Lužina “Plavi princ Ivo, naime: Mihovilović, spectator”, Marija Peruško, prof., “Frazemi medulinskoga govora” te dr. sc. Jasenka Topić “Šezdesetak godina promjena flore i vegetacije Premanture i rta Kamenjak”. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupit će učenici Osnovne škole dr. Mate Demarina Medulin. Organizator manifestacije je Općina Medulin.

Raspored i knjižica sažetaka 2018

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 1 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum