Dodjela nagrada Hrvatskog muzejskog društva za 2017. godinu.

U atriju Muzeja Mimara u Zagrebu u utorak, 30. studenog dodijeljene su nagrade Hrvatskog muzejskog društva za 2017 godinu.

Među 45 prijavljenih projekata Stručno povjerenstvo čije su članice bile i dr. sc Kristina Mihovilović i dr. sc. Lidija Nikočević odabrali su 15 pohvaljenih i nagrađenih autora i projekata.

Nagrađeni autori i projekti iz Istre jesu: glavna nagrada za istraživački rad koji je rezultirao monografijom Mletačko-austrijska granica u Istri/ Il confine veneto – austriaco del Istria Tatjana Bradara / Arheološki muzej Istre /; godišnja nagrada za izdavački projekt – monografiju Vodič kroz vodu – vodoopskrba u povijesti Poreča   Elena Uljančić  / Zavičajni muzej Poreštine – Museo del teritorio Parentino /; posebno priznanje za konzervatorsko – restauratorski projekt – Pula 2  Monika Petrović i Andrea Sardoz  / Arheološki muzej Istre /; posebno priznanje za realiziranu izložbu – Zambratija – prapovijesni brod  Ida Koncani Uhac, Marko Uhac, Giulia Boetto  / Arheološki muzej Istre /; posebno priznanje za marketinško propagandni program Prozor u prošlost Arheološki muzeja Istre; posebno priznanje za međumuzejsku suradnja na izložbenom projektu Gajba i tić – pokriveno i raskrito u seksualnosti Istre  nositeljima projekta Arheološkom muzeju Istre  i Povijesnom i pomorskom muzeju Istre – Museo storico e navale dell’Istria.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum