Filmovi 14. Škole filma u Pulskoj filmskoj tvornici

Sedam kratkometražnih igranih i eksperimentalnih filmova nastalih na 14. Školi filma bit će prikazani u četvrtak, 15. studenog s početkom u 20 sati u klubu Pulske filmske tvornice. Filmovi su nastali pod mentorstvom redatelja i filmskog pedagoga Zorka Sirotića, snimatelja i montažera Martina Šatovića te producenta i montažera Marka Zdravkovića-Kunca.

Program:

Deborah Jančić: „Mjesečarka“, kratki eksperimentalno-igrani;

Emma Kliman: „Romantika se prodaje“, kratki igrani;

Marija Milovan: „Moje bijelo vrijeme“, kratki eksperimentalni;

Jadranka Mitrović: „Oblici zvuka“, kratki eksperimentalno-dokumentarni;

Sergej Mudrovčić: „Osiromašeni Uran“, kratki eksperimentalni;

Masimo Paris: „Crno“, kratki igrani;

Božidar Sekulić: „Puležani“, kratki eksperimentalno-animirani film.

Projekciji će uslijediti Kritičko rešeto, čiji će gost ovoga puta biti multimedijalni umjetnik i videonovinar Ivan Dobran, koji će analizirati i komentirati filmove polaznika, i pružiti im smjernice za eventualne dorade.

Ove godine 14. Škola filma odvijala se u dva dijela. U prvom dijelu održane su dvije vikend radionice na kojima se razvijala ideja i scenariji, učilo se o  filmskim izražajnim sredstva i režiji te predprodukciji. Od 5. do 7. listopada te od 12. do 14. listopada uz pomoć mentora Zorka Sirotića i Marka Zdravkovića-Kunca svaki je polaznik realizirao svoj log line, sinopsis, redateljski treatment te predprodukcijski plan.

Drugi, produkcijski dio radionice započeo u petak 02. studenog u 18 sati, a trajati će četrnaest dana, sve do premjerne projekcije u četvrtka 15. studenog.

Škola filma se nastavlja na dosadašnju Ljetnu radionicu izrade filma, koja je nakon desetogodišnjeg rada promijenila koncept u cilju postizanja kvalitetnog obrazovanja i produkcije lokalnih umjetničkih snaga.

Pulska filmska tvornica organizira 14. Školu filma u suradnji s Kinoklubom Zagreb i Hrvatskim filmskim savezom, a uz financijsku pomoć Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum