Koncert Nole u Lisinskom

Slavljeničkim koncertom održanim 21. travnja 2018. na maloj sceni Istarskog narodnog kazališta Pula, Nola je započela koncertnu turneju pod nazivom „25+“ i obilježila dvadeset pet godina glazbene čarolije i jedinstvenog, prepoznatljivog opusa. Za završetak slavljeničke turneje odabran je Zagreb i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, u petak, 16. studenoga.

Lepršave boje pulske četvorke hrvatsku pop-rock scenu i radijski eter boje sunčanim optimizmom, a njihovi klasici poput pjesama „Dio tebe“, „Iznad oblaka“ i „Moj svijet“ godinama se nalaze u Top 40 najemitiranijih pjesama. Glazba je Nolin medij putem kojeg prenose svoju poruku pozitivnih misli i zaigrane energije, a istom će nas zaraziti nastupima, gdje god se pojavili.

Grupu Nola su u proljeće 1993. godine u Puli osnovali Gabi i Marijan Jelenić. Pjevačica iznimnog glasa i autor koji glazbom prepričavaju svoju ljubavno-životnu priču. Ludo zaljubljeni jedan u drugoga, ali i glazbu, 1994. godine snimaju svoj prvi uradak, singl kazetu jednostavnog naziva „Nola“.

Godinu kasnije, dakle 1995., izlazi kultni album „Dio tebe“, kojim ostavljaju dubok trag na hrvatskoj glazbi i radijskom eteru. 2017. godine, devet godina nakon povratničkog albuma “Iznad oblaka”, s kojim su zaslužili šest nominacija za Porin, a šest godina nakon intimnog albuma “Nola piano”, Gabi i Marijan, praćeni iskusnom ritam-sekcijom, Robertom Slamom i Deanom Vitasovićem, hrvatsku pop-rock scenu obogatili su prošlo proljeće upečatljivim EP izdanjem naslova “Negdje između”.

Izvor

Leave a Reply


9 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum