Najavljena opera „Caccia lontana – Daleki lov“ Antonia Smareglie u Istarskom narodnom kazalištu

Autorski tim i izvođači opere jednočinke „Caccia lontana – Daleki lov“ Antonia Smareglie predstavili su se na konferenciji za medije održanoj u srijedu 21. studenog u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula. Opera će premijerno biti izvedena u četvrtak, 22. studenog u 20 sati.

Opera je plod suradnje  HNK u Varaždinu i INK Pula. Dvije institucije već duži niz godina njeguju umjetničku suradnju, no ova je usmjerena na oživljavanje i obogaćivanja ponude glazbeno-scenskih programa i kazališne sezone izvan standardnog repertoara, korištenjem zajedničkih resursa. Publici se istodobno pruža nesvakidašnja prilika upoznavanja važnih djela istarske glazbene baštine.

O operi su govorili redatelj Ozren Prohić, dirigent i pijanist Stjepan Vuger, operne solistice Sofija Cingula i Jelena Štefanić, te koreografkinja Zrinka Lukčec Kiko.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum