Održana radionica izrade fanzina Mini Zini 2019

U Prostoru urbane kulture u Fažani održana je edukativna radionica izrade fanzina. Dvodnevna edukativna radionica izrade fanzina održana je preko vikenda 24. i 25. studenog u Prostoru urbane kulture u Fažani. Polaznici radionice zajedničkim su kreativnim rješenjima izradili mali fanzin koji sadrži i kalendar za 2019. godinu a u konačnici je otisnuto 100 primjeraka.

Fanzin je neprofitabilna i nezavisna publikacija rađena prema d.i.y. (do it yourself – uradi sam) principu. Sudionicima radionice bili su na raspolaganju razni alati za rad i print publikacije te printevi i grafike koji nisu iskorišteni na radionici Print Zine 2018. Koja se održala u srpnju ove godine. Fanzini i izložba grafika sa te radionice bili su izloženi na skate rampi preko vikenda.

Radionicu je mentorirao i organizirao Oleg Morović a sudjelovalo je 12 polaznika koji su oblikovali po jednu stranicu zajedničkog fanzina koristeći pisaču mašinu, akrile, kistove, fotokopirali i kolažirali tekstove, fotografije i ilustracije te ga na kraju umnožili i uvezali. Jedan je primjerak pohranjen u Fanzinoteci, arhivu nezavisnih publikacija koji se vodi u Prostoru urbane kulture. Sudionici radionice dobili po nekoliko primjeraka fanzina dok se ostali mogu dobiti u Kasarni i to besplatno.

Priredio B. V.

Fotografije Kasarna

Leave a Reply


9 + = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum