Otvorenje IZLOŽBE ILUSTRACIJA VIBORA JUHASA “13 MINUTE MONSTERS” u galeriji HUIU

Otvorenje izložbe ilustracija Vibora Juhasa “13 Minute Monsters” bit će održano u četvrtak 8. studenog u 20.30 sati u pulskoj HUIU galeriji.

„13 Minute Monsters (ili 13 minutna Čudovišta) projekt je zamišljen kao brzopotezna studija i dizajn upečatljivih i originalnih likova. Autor si je pomoću štoperice zadao točno 13 minuta da osmisli i iscrta pojedino “čudovište”. Tim simboličnim vremenskim formatom natjerao se na brzinsko razmišljanje i izvedbu te se lišio luksuza, a istovremeno i zamki, koje pruža duži period stvaranja. Nema skiciranja, nema razmišljanja, nema istraživanja – samo sjedi i crtaj. Likovi nastaju, razvijaju se i modificiraju tijekom tih 13 minuta dok autor stvarajući proživljava njihove priče. Zašto čudovišta? Zašto ne, ovaj put čudovišta, sljedeći put vozila, insekti ili pribor za jelo. No vrlo vjerojatno opet čudovišta. Tko ne voli čudovišta?“piše u pozivu na izložbu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 7 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum