Predstavljanje knjige Damira D. Ocvirka u Bujama

Predstavljanje knjige Damira D. Ocvirka naziva „Zagrizi glinu“, bit će održano u četvrtak, 8. studenog u 19 sati u Gradskoj knjižnici Buje, a u sklopu Mjeseca hrvatske knjige.

„Ako bismo u tumačenju ovog književnog djela, odmah na početku, pokušali odrediti njegovu središnju nit, mogli bismo ustvrditi kako je to zapis koji kroz karikaturu komentira splet životnosti i čovjekove zbilje, ali samo i isključivo u jednom segmentu – one površne, zaokupljene događanjima unutar društva, bez dubljeg traganja za uzrocima i smislom svega toga ili možda rješenjem. Djelo tako donosi brojna aktualna politička i društvena događanja na satiričan, izrazito podrugljiv način“, piše u opisu knjige.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 3 = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum