Proces #8 – projekcija filma „Još jednom“ u Klubu Kotač DC-a Rojc

Osmo izdanje programa Proces posvećenog osvješćivanju društva te njegovom senzibiliziranju s LGBTIQ zajednicom bit će održano u četvrtak, 15. listopada u 20 sati.

„Zašto Proces? Zato što smo svjesni da je riječ o dugoročnoj i dubinskoj promijeni načina na koji naša zajednica funkcionira i kojoj je potrebno određeno vrijeme da bi u svom tempu prošla tu preobrazbu. Pravo na slobodu odabira i na drugačiji pogled na svijet pravo je svakog građanina ovoga svijeta. Odabrali predstaviti jednosatni dokumentarni film „Još jednom“ koji sažima sedam godina ljubavnih bura i brodoloma petero prijatelj(ic)a netradicionalnih ljubavnih života – njihova intimna previranja, propitkivanja odnosa i veza i njihovog roka trajanja. Slamali nam srca žene ili muškarci, iz ruševina uvijek izranja isto pitanje: ima li smisla pokušavati još jednom…?“, navode organizatori.

Protagonistička ekipa koju čine videoumjetnica i fotografkinja Ana Opalić, redatelj i montažer Noah Pintarić, spisateljica Mima Simić, stripašica Helena Janečić, književnica Ivana Kovačić i njihove partnerice (bivše, sadašnje ili buduće), gledatelje/ice vode niz turbulentne, stjenovite i sapuničaste brzace svojih ljubavnih svakodnevica.

„Proces je namijenjen posjetiteljima svih seksualnih orijentacija, nacionalnosti, spolova i rodova, vjeroispovijesti, boje kože… onima koji su željni izlaska iz rutine i koji su cijepljeni od predrasuda. Podržite različitost, ravnopravnost, uključivost i ljubav, jer ljubav nije manjina! Budite svoji, slobodni i izrazite se kako želite. Prihvatite sebe i druge. Zajedno rušimo predrasude i slavimo različitosti koje nas čine onima koji jesmo“, poručuju organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum