Projekcija filma „Sevdalinka, alhemija duše“ u Kinu Valli

Projekcija dokumentarnog filma „Sevdalinka, alhemija duše“ bit će održana u petak 23. studenog u 19 sati u Kinu Valli u suradnji s Gradom Pula i Nacionalnom zajednicom Bošnjaka Istre i Pule. Projekciji će prisustvovati autor istoimene monografije, Esad Bajtal, koji će pobliže objasniti fenomen sevdalinke na Balkanu, odnosno „radost koja boli i bol koja pjeva“ a razgovor će moderirati Igor Galo.

U dokumentarnom filmu Himzo Polovina, Predrag Cune Gojković, Miroslav Ilić, Mirko Rondović, Rambo Amadeus, dr. Nele Karajlić, Ljubiša Samardžić, Nedžad Salković, Hanka Paldum i mnogi drugi, prepričavaju utjecaj koji sevdah ima u i izvan granice svoje kolijevke, a redatelj pomoću njihovih utisaka pronalazi ono što povezuje pjesmu ogromne tuge, glasa neizmjernog ljubavnog bola i istovremeno uživanje u njemu.

Ulaz na projekciju 23. studenog je slobodan, a dodatna projekcija održati će se 27. studenog u 17 sati, uz redovnu cijenu ulaznice.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum