Repriza „SLUŠKINJA“ u Istarskom narodnom kazalištu

Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula najavljuje reprizu predstave „Sluškinje“ autora Jeana Geneta u režiji Damira Zlatara Freya za srijedu, 7. studenoga u 20 sati. U predstavi igraju Petra B. Blašković, Radoslava Mrkšić i Ronald Braus.

„U Sluškinjama Genet progovara o čovjekovim najmračnijim nagonima koji provociraju (ne)socijalne i prijetvorničke okolnosti te ih pretače u teatarski čitljive i uvjerljive situacije koje, potkrijepljene snagom emocija i odlučnošću protagonistica, ne samo da progovaraju o problemima ugroženih pojedinaca nego i o sveprisutnoj hipokriziji naše epohe. Riječ je o predstavi koja je po porukama aktualna i vizualno dojmljiva, zaokružena i osmišljena dramskog luka, ritmički i dinamički usklađena. Dakle ništa više i ništa manje od onoga što je kontinuitet Freyeva teatra. I u čemu malo kada promaši. Zato su njegove predstave uvijek dojmljive, efektne i gledljive, u njima ima svega onoga što je počelo teatra“, piše Andrija Tunj u Vijencu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum