U Noći kazališta „Furbaćona 2“ u Istarskom narodnom kazalištu

Program ovogodišnje, jubilarne, desete europske manifestacije Noć kazališta koja se održava treće subote u studenom najavljen je na konferenciji za medije održanoj u četvrtak, 15. studenog u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula.

Glumačka ekipa predstave „Furbaćona 2“ koju čine Lara Živolić, Rade Radolović i Valter Roša prisjetila su se ovoljetne premijere na Kaštelu, zadovoljstva u radu i jedva očekuju mnogobrojnu publiku i ove subote, 17. studenog u 20 sati u dvorani INK-a.

I dok će pulska publika moći uživati u simpatičnoj, zabavnoj, dijalektarnoj i komičnoj predstavi „Furbaćona 2“, na drugom kraju Europe, u grčkoj regiji Zapadna Makedonija, njenom glavnom gradu Kozani, biti će premijerno izvedeno jedno od najpoznatijih klasičnih djela svjetske dramaturgije “Romeo i Julija” Williama Shakespearea u jedinstvenoj trojezičnoj izvedbi na englskom, grčkom i hrvatskom jeziku u produkciji Općinsko regionalnog kazališta Kozani i Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula.

Riječ je o jednoj od tri najavljene međunarodne koprodukcije u novoj kazališnoj sezoni koja će pulsku premijeru doživjeti krajem siječnja 2019. godine.

Ravnateljica Gordana Jeromela Kaić istaknula je kako je do sada uglavnom davala prednost najboljim domaćim redateljima, no kako je u repertoaru ove kazališne sezone i početku novog mandata, odlučila raširiti horizonte. Ova će sezona biti u znaku režijskih radova eminentnih europskih redatelja po fahovima: drama, koreodrama, muzičko kazalište sve kako bi naši umjetnici ali i publika mogla dobiti reference o tome što i kako redatelji rade po Europi, upoznati njihove umjetničke koncepte i preokupacije.

Priredo B. V.

Leave a Reply


4 + = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum