ZFF U KINU VALLI

Šesnaesto izdanje Zagreb film festivala, osim u Zagrebu, održati će se i u šesnaest gradova diljem Hrvatske, a u pulskom Kinu Valli će gostovati od 15. do 18. studenog.

Svakodnevno će se prikazivati po jedna projekcija iz izbora Glavnog dugometražnog programa, a prvi na rasporedu je “Voljeni” (r. Gustavo Pizzi), film koji je i otvorio 16. ZFF i koji slovi za jedan od najboljih naslova ovogodišnjeg programa. Film donosi toplu obiteljsku priču o majci koja teško prihvaća odvajanje od najstarijeg sina kojemu se smiješi sportska karijera.

Svježa i energična komedija koja donosi modernu obradu bezvremene priče o Cyranu de Bergeracu jest “Stari momci” (r. Toby MacDonald), koji ujedno progovara o temama klase i otpora prema autoritetu, dok je “Halla ide u rat” (r. Benedikt Erlingsson) urnebesna komedija koja glavnu junakinju vodi kroz dva paralelna života; jedan je miran i društveno uzorit, a drugi osvetnički.

Biti će prikazan i najbolji film za djecu 2017. godine na filmskim festivalima u Berlinu, Oulu, Toronto, ZlinuFilm – “Amelie u bijegu” (r. Tobias Wiemann).

 

E. L.

Leave a Reply


+ 4 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum