4. Pulica u kaputu – Dani dječjeg filma od 20. do 23. Prosinca u kinu Valli

4. Pulica u kaputu od 20. do 23. studenog, u jutarnjim i popodnevnim terminima u Kinu Valli donosi 11 zanimljivih filmova namijenjenih najmlađima i u kojima će podjednako uživati i stariji, budući da će se prikazati od renomiranih filmova starijeg datuma do suvremenih visoko ocijenjenih filmova.

Prvi film na rasporedu je „Dumbo“ (grupa redatelja) arhivski film o svevremenskom dugouhom sloniću. Slijediti će ga obiteljska pustolovina „Zlogonje“ (r. Raško Miljković) u kojoj se Jovan i Milica upuštaju u neobičnu avanturu oslobađanja.

21. prosinca „Gordon i Paddy“ (r. L. Hambäck) rješavaju tajnu nestalih oraha a istog dana sedmogodišnji „Hamid mašta što će učiniti s 5 rupija“ (r. P. Panjuani) koje će dobiti od bake.

U subotu „Karsten i Petra na planinarenju“ (r. A. Lindtner Næss) donose novu uzbudljivu avanturu s kampiranja, „Pat i Mat 2: Ponovo u akciji“, s popularnom poštapalicom „A je to“ tajne improviziranog majstorstva, a „Wendy 2 – najbolji prijatelji zauvijek“ (r. H Olderdissen) toplu priču o prijateljstvu između djevojčice i konja. Animirana pustolovina „ZOOks“ (r. D. Leue , K. Leue) će pak, prikazati neobično savezništvo desetogodišnje Robin i Wolfa, nasljednika prijestolja.

Posljednji dan započinje kultnom „Damom i Skitnicom“ (grupa redatelja), pričom o ljubavi između psa s pedigreom, naviknute na život na visokoj nozi i mješanca s ulice. „Chuskit“ (r. P. Ramasubban) je živahna djevojčica koja zbog nezgode ne može ostvariti svoj san o odlasku u školi, a „Fantazija“ (grupa redatelja) je Disneyeva kolekcija animiranih interpretacija najvećih skladbi zapadne kulture.

Dio filmova će, uz podnaslove, biti čitani kako bi i najmlađi mogli pratiti projekcije. 

U tijeku su i prijave za Flipbook, besplatnu radionicu izrade filmske knjige. Jednodnevna, dvosatna radionica održavat će se svakodnevno od 20. do 23. prosinca, a polaznici će, izuzev izrade vlastite filmske knjige, dobiti uvid u svijet animacije i animiranog filma. Prijava je obavezna i vrši putem e-pošte fus@kinovalli.net. Broj mjesta je ograničen, te će prednost imati polaznici po redoslijedu prijave.

Ulaz na sve projekcije i popratne programe je besplatan, a besplatne ulaznice je moguće preuzeti na blagajni kina svakodnevno od 16 do 22, a vikendom od 10 do 12 sati.

Informacije o filmovima možete pronaći u prilogu ove poruke ili na stranici www.kinovalli.net.

Priredio B. V.

 

Leave a Reply


+ 8 = 16

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum