Adventski program u porečkom kazalištu

Advent u porečkom kazalištu donosi bogat program za sve generacije, a najmlađi će iduće nedjelje, 16. prosinca, uživati u predstavi „Kako je Potjeh tražio istinu“ s pjevačem Lukom Nižetićem u glavnoj ulozi (Kazalište Hotel Bulić), slijedi tradicionalni predbožićni koncert američkog gospela s James Patterson’s Gospel Group 19. prosinca, dok se za sam kraj godine sprema prava poslastica – 29. prosinca u Poreču gostuje Kazalište Planet Art s novom predstavom „Ljubavna pisma Staljinu“, a večer završava koncertom Sare Renar.

„Drago nam je kad moramo dodavati stolice u gledalište jer je interes za neku kazališnu predstavu toliki, kao s Teatrom Gavran. Publici nudimo aktivnu sezonu i dobre izvedbe. Broj predstava i publike iz godine u godinu raste pa smo u prošloj sezoni imali ukupno dvadeset predstava, od čega najviše komedija, zatim dječjih predstava nedjeljom koje su prepoznate kao novo mjesto za roditelje i djecu, a zastupljene su i drama i plesna umjetnost. Cilj je ponuditi publici uvid u sve vrste izvedbene umjetnosti, pa uskoro možemo očekivati i dječju lutkarsku predstavu. Pored toga, želimo ponuditi aktualne i kvalitetne predstave, poput Ljubavnih pisama Staljinu Kazališta Planet Art, koja je nedavno imala premijeru u Zagrebu. Poreč se može afirmirati kao relevantno mjesto za konzumaciju kulture, dramske umjetnosti, komedije, a u perspektivi i kao mjesto stvaranja. Pokrenuta su dva dramska projekta u suradnji s Gradom Porečom i Centrom za mlade, a tijekom prosinca se odvija i Utorak u foajeu, novi program u kojem predstavljamo autore i njihove radove“, govori David Belas, voditelj glazbeno-scenske djelatnosti porečkog Učilišta.

Pored predstava i koncerata Učilište u prosincu svakodnevno nudi i ostala događanja poput izložbi, kinoprojekcija i predstavljanja. Zainteresirani se pozivaju da svoje ulaznice po povoljnijim cijenama kupe u pretprodaji na blagajni kazališta, a rezervacije obave na vrijeme putem online rezervacijskog sustava Učilišta. Kompletan program dostupan je u pregledniku Učilišta i na web stranici Advent Poreč – Avvento Parenzo.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum