Ame u galeriji Cvajner

Program Ame pulske galerije Cvajner u subotu, 29. prosinca u 21 sat otvara vrata još jednog ciklusa glazbe, umjetnosti i druženja.

„Adresu i vrijeme znate a glavni akteri ovog okupljanja su glazbeni kvartet koji čine naši znani Ame dečki – Borut, Alen, Evan i Your Name dok ćete na zidovima ‘kućice’ moći uživati u divni radovima Armana Jeričevića“, navode organizatori.

„Umjetnost je moj komunikacijski alat sa unutarnjim i vanjskim prostorom, ravnopravno beskrajnim. Sama svijest o beskrajnom jednako je strašna koliko i uzbudljiva. Hrabri su i ludi ljudski pokušaji da beskraj istražuju kroz kadar slike. No, to nam je dato, a rezultat toga su i ove slike“, kaže Jeričević.

Armano Jeričević rođen je u Zagrebu 1962. gdje je studirao filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti, a diplomirao na Stomatološkom fakultetu. Karijeru stomatologa napušta 1997. i započinje život multimedijalnog umjetnika. U Istru, u selo Furulu dolazi 2000. gdje stvara multidisciplinaran projekt “Manufaktura smisla” koji spaja likovnu, galerijsku i istraživalačku djelatnost koja traži rješenja u domeni samodrživosti i slobode kao alternative neolibarlnom kaosu. Armanov način slikanja galeristi i umjetnici okarakterizirali su lirskom apstrakcijom.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum