Film “Teško je povjerovati” u kinu Valli povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

Kino Valli će povodom Međunarodnog dana ljudskih prava dana 10. prosinca u sklopu svojih Posebnih događanja prikazati dokumentarni film “Teško je povjerovati”.

„Događalo se i prije: države ubijaju vlastite građane zbog njihovih političkih ili duhovnih uvjerenja. Ali nikada se nije dogodilo na ovakav način. To se dogodilo toliko često da svijet ne obraća uvijek pažnju. No je li ekonomski utjecaj razlog što ovaj put takve stvari ne mogu biti u središtu događaja? Teško je povjerovati da bi doktori mogli rezati nevine ljude kako bi njihovi organi mogli biti prodani. Još je teže povjerovati da važniji mediji to ne istražuju. Ipak, to se zbilo na desetke tisuća puta i možda se još uvijek zbiva“, piše u opisu filma.

„Teško je povjerovati” je nagrađivani dokumentarac nezavisne američke producentske kuće Swoop films redatelja dobitnika nagrade Emmy, Kena Stonea. Film preispituje temu sustavnog oduzimanja organa na živo nad kineskim zatvorenicima savjesti, no bavi se i reakcijom svijeta na to pitanje – ili bolje rečeno – odsustvom iste.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 4 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum