GLAZBENI KALEIDOSKOP – KONCERT-RECITAL u Bujama

Glazbeno putovanje kroz stoljeća, kulturu, mjesta, kompozitore i različite žanrove nazvano „Glazbeni kaleidoskop“ na kojem nastupaju Francesco Squarcia (viola i vokal) te Aleksandar Valenčić (klavir i harmonika) bit će održano u četvrtak 6 prosinca u 18 sati u Zajednici talijana Buje.

Francesco Squarcia, višestruko je nagrađivan međunarodni glazbenik, vokalni interpret i skladatelj, virtuoz na violi, rođeni Riječanin sa stalnom adresom u Rimu. Osnivač je i pokretač gudačkog ansambla «I Cameristi Italiani» s kojim je odlikovan prestižnom nagradom u umjetnosti i kulturi La ruota d’oro.

Od 1973.godine punih je 35 godina bio dio poznatog simfonijskog orkestra Nacionalne akademije «Santa Cecilia» iz Rima te je kao solist surađivao s najsprestižnijim međunarodnim koncertnim institucijama. Promovirao je izvedbe i snimanje brojnih CD-a s originalnim djelima, a 2013. dodijeljen mu je Zlatni grb grada Rijeke.

Aleksandar Valenčić, svestrani je aranžer i kompozitor. Početkom 90-ih godina počeo je komponirati i aranžirati skladbe „lakih” nota često kombinirajući elemente klasične glazbe, folka i etno muzike ostvarujući razne „crossover“ rezultate.Surađivao je s najvažnijim hrvatskim umjetnicima i grupama te sudjelovao na brojnim festivalima i kao skladatelj originalnih djela, ali i glazbenih aranžmana na kojima je dobio mnoge vrijedne nagrade. Sudjelovao je čak pet puta u odabiru skladbi za završnice Eurovision Song Contest. Od 2013. godine nositelj je katedre Produkcija zvuka i glazbe Sveučilišta u Rijeci.

Program:

ASTOR PIAZZOLLA: Trittico: Ave Maria – Oblivion – Libertango

GIOACCHINO ROSSINI: La Danza – Tarantella

OTTORINO RESPIGHI: Valse caressante

……………. Omaggio a Oliver Dragojević …………….

FRANCESCO SQUARCIA: Immensamente / Io e te

CHARLES DANCLA: Carnevale di Venezia (Tema con variazioni)

FRANCESCO SQUARCIA: Potenza della musica / Fiume ancora

JULES MASSENET: Meditation (Thais)

FRANCESCO SQUARCIA: Arrivederci (dedicata al figlio Giovanni-Nino)

DOMENICO MODUGNO: Meraviglioso

GRIGORAS DINICU: Hora Staccato – L’allodola (Paczirta)

FRANCESCO SQUARCIA: Dimela cantando

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum