Izložba MARIKE VICARI I JERNEJA FORBICIJA u galeriji Poola

„Negated Landscapes“

• Izložba Marike Vicari i Jerneja Forbicija naziva „Negated Landscapes“ bit će otvorena u četvrtak, 13. prosinca u 19 sati u pulskoj galeriji Poola. Artist talk s umjetnicima bit će održan isti dan u podne. Izložba ostaje otvorena do 3. siječnja 2019.

„Dok se svijet suočava s prekretnicom najvažnije je pitanje – in extremis – pitanje zaštite okoliša, i dok znanstvenici opisuju apokaliptičke scenarije onoga što bi se moglo dogoditi kada bi se temperatura povećala za dva stupnja, dva umjetnika opisuju svoje vizije krajolika. Ovaj je projekt posvećen prirodi. Prije svega postavljen je tako da ga treba istražiti i prijeći. Čarobna šuma koje nam kroz šuštanje svojih grana i škripanje svog lišća govori o starim pričama, ne negoduje već šapuće uspomene. Od svojih slikarskih početaka, Jernej Forbici –  kroz svoju moćnu, pastoznu sliku, natopljenu drevnim odjecima upozorava publiku na razaranja koja izazivaju tvornice aluminija u Sloveniji. Ipak, ono što još uvijek prevladava na tim golemim, hipnotičkim platnima jest osjećaj milosti i mira, koji se materijalizira unutar njegovih renesansnih pozadina. Dijalog se pretvara u žalosni pjev kroz osjetljive grafitne radove Marike Vicari: mnoštvo suhonjavih stabala proteže se u beskraj, mirna polja prekrivena su snijegom, živahne su grane uronjene u povjetarac koji miriše na mahovinu“ piše u tekstu Alessandre Redaelli.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum