Koncert STICRI orchestre u Dnevnom boravku DC-a Rojc

Soundpainting platforma Pula i Audioart festival predstavljaju koncert STICRI orchestre koji će biti održan u petak, 14. prosinca u 21 sat u Dnevnom boravku DC-a Rojc.

STICRI orchestra okuplja dvadesetak predstavnika štajerske i hrvatske improvizatorske glazbene scene, odakle im i naziv: STI – Styrian Improvisers, CRI – Croatian Improvisers.

Kako bi njihova masovna eksperimentacija bila objedinjena i vođena, ‘dirigenti’, odnosno pojedini članovi samog orkestra, gestama i djelomično prije dogovorenim pokretima i znakovima komuniciraju s ostatkom svog improvizatorskog ansambla.

Bujica zvukovlja suprotstavljena virtuoznim solističkim i komornim improvizacijama na taj je način usmjerena sa sigurne udaljenosti stvarajući organsku kompoziciju kolektivnih emocija izvođača. Takav koncept strukturirane slobodne improvizacije temeljen je na idejama Butcha Morrisa iz kasnih 90-ih.

STICRI orchestra je osnovan 2015., a značajniji nastupi uključuju Audioart – experimental and improvised music festival i V:NM festival.

U Dnevni boravak dolaze u sljedećem sastavu:

Maja Rivić – vokal

Neven Radaković – rhodes piano/sintisajzer

Nenad Sinkauz – električna gitara

Tena Novak – električna violina

Igor Pavlica – truba

Alen Sinkauz – bas gitara

Vinka Burić – električni klavir

Milena Đukanović – električne orgulje

Branko Nikolić – sintisajzeri

Damir Kafka Capri – sopran saksofon

Annette Giesriegl – vokal

Armin Pokorn – gitara

Seppo Gründler – gitara, elektronika

Se-Lien Chuang – klavir

Andreas Weixler – gitara, elektronika

Martin Kolber – saksofon

Roland Czaska – gitara

Jean-Christophe Mastnak – flugelhorn, flaute

Harald Hofmeister – gitara

Yvonne Hofmeister – vokal

Patrick Wurzwallner – bubnjevi

Josef Klammer – bubnjevi

Organizatori su Soundpainting platforma Pula, Udruga Kulturban i Savez udruga Rojca uz financijsku podršku Upravnog odjela za kulturu grada Pule, Istarske županije, Ministarstva kulture i Zaklade Kultura Nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum