Predstava „Ljubavna pisma Staljinu“ i koncert Sare Renar u Poreču

Pučko otvoreno učilište Poreč nastavlja s programom gostovanjem predstave „Ljubavna pisma Staljinu“ u režiji Saše Broz, zagrebačkog Kazališta Planet Art u subotu, 29. prosinca u 20 sati. U predstavi igraju Franjo Dijak, Anastasija Jankovska i Marko Torjanac.

„Izvrsna povijesna fikcija inspirirana je crticom iz stvarnog života njezinih protagonista – jednog od najznačajnijih ruskih pisaca Mihaila Bulgakova i diktatora Josifa Visarionoviča Staljina. Drama obrađuje odnos totalitarizma i umjetnosti, autoritarnog vladara i pisca kroz osobni sukob Bulgakova i Staljina te propituje cijenu i granicu slobode i slobodne misli tada kao i danas. Kompleksno uranjajući u vrijednosti i razloge dva suprotstavljena principa, ova drama donosi dinamičnu i intenzivnu studiju vječnih pitanja koja se postavljaju pred pojedinca, društvo i umjetnost“ piše u opisu predstave.

Glazbenica Sara Renar će nakon predstave održati koncert u foajeu kazališta. Nagrađivana zagrebačka kantautorica Sara Renar iza sebe ima četiri diskografska izdanja, a uz osvojen Porin za najbolju vokalnu izvedbu te nominacije za najbolji alternativni album i najbolji europski album godine, Sara je u posljednje tri godine zabilježila oko 250 koncertnih nastupa diljem Europe i regije. Na klavijaturama je prati Zdeslav Klarić s kojim u posljednjih nekoliko godina redovito nastupa u raznim postavama i projektima, a najviše upravo u duo formatu samostalnog koncerta.

Ulaz na događaj je slobodan.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum