REVIJA MAILH KNJIŽEVNOSTI O MAGREBU u riječkom Art-kinu Croatia

Nakon 13 godina i 16 europskih zemalja, Booksina Revija malih književnosti ove se godine okreće Magrebu – u Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku gostovat će autorice i autori iz Maroka, Alžira, Tunisa i Libije.

Revija i ove godine ponovno surađuje s Human Rights Film Festivalom koji se održava u Zagrebu i u Rijeci u Art-kinu, a zajednički pripremaju program pod nazivom Riot of Desire / Pobunjena želja.

U sklopu Pobunjene želje ove godine u Art-kinu Croatia u ponedjeljak 3. prosinca s početkom u 18 sati gostuju književnice i književnici čiji su radovi odavno prešli granice vlastitih zemalja iako još nisu prevedeni na hrvatski.

Iz Maroka stiže Mohammed Berrada, književnik, kritičar, prevoditelj Barthesa i Le Clézija, sveučilišni profesor i autor sedam nagrađenih romana prevedenih na francuski, engleski, španjolski, portugalski i norveški. Iz Alžira stiže pjesnikinja Lamis Saidi koja piše na arapskom i prevodi s više jezika, dok iz Tunisa stiže Habib Selmi, autor osam romana i dvije prozne zbirke, dvaput u užem izboru za Arab Booker, smatran jednim od najvažnijih suvremenih pisaca u arapskom svijetu. Nakon razgovora s gostima, prikazat će se film “Rock the Casbah” marokanske redateljice Leile Marrakchi.

U četvrtak 4. prosincsa gosti Revije održat će predavanje učenicima Srednje ekonomske škole u Rijeci.

U sklopu Revije objavit će se i antologija suvremene književnosti Magreba naslova „Ovo tijelo nije kuća“.

Riječki dio programa Revije malih književnosti organiziran je u suradnji s programskim pravcem Kuhinja projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum