Rođendanska izložba Josipa Pina Ivančića u Galeriji Rigo

„Mojih prvih 45 električarskih na Art sceni – Birthday tours 2018“

• Rođendanska izložba Josipa Pina Ivančića „Mojih prvih 45 električarskih na Art sceni – Birthday tours 2018“ bit će otvorena u petka, 14. prosinca u 18 sati u novigradskoj Galeriji Rigo.

„Tijekom posljednjih 45 godina, pulski umjetnik Josip Pino Ivančić prometnuo se u jednog od najznačajnijih osobnosti umjetničke prakse performansa, i na istarskoj i na hrvatskoj umjetničkoj sceni. O tome svjedoče nebrojne Pinove instalacije i izvedbe, izvan ili na rubu onoga što označavamo pojmom vizualne umjetnosti, točnije performansom, eksperimentalnom glazbom, izvedbenom umjetnošću i aktivizmom. Pinovo iskustvo radnika u brodogradilištu Uljanik osiguralo mu je “pravo” na dodatno radikaliziranje u prostoru umjetnosti propitujući društvene vrijednosne sustave, ponajprije smisao rada i poziciju radnika. Subverzivan, ironijski, ambivalentan na klatnu krajnosti između banalnog i sublimnog, Pino Ivančić eto, gotovo pa pola stoljeća, hodočasti prostore i ulice u vjeri da granice pomičeš tek kada se približiš svima, a sve to u korist individualne slobode i međuljudske solidarnosti. Upravo stoga, kao i to da s autorom surađujemo od 1997., dostatno je toga da u Galeriji Rigo zajedno obilježimo umjetnički rođendan Josipa Pina Ivančića. Uz prisutnost umjetnika, rođendanski carte blanche u Galeriji Rigo traje od 18 do 20 sati“, piše u opisu izložbe koja ostaje otvorena do 21. prosinca, radnim danom od 10 do 14, subotom i nedjeljom od 16 do 19 sati.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum