Art Panoptikum VII u Gradskoj radionici

Serija javnih predavanja o vizualnim umjetnostima Art Panoptikum nastavlja se u Gradskoj radionici u subotu, 26. siječnja u 19.30 sati.

Na početku se predstavlja dosad najopsežnija retrospektivna izložba pokojnog američkog umjetnika Jean-Michel Basquiata u Fondation Louis Vuitton u Parizu. Druga tema posvećena je također retrospektivnoj izložbi pod nazivom „Not Everyone will be taken into the future“ slavnih ruskih konceptualnih umjetnika Ilye i Emilie Kabakov u Tretyakov galeriji u Moskvi. U sljedećoj temi riječ je o izložbi Bangkok Art Biennale koja se po prvi puta održava u Tajlandu. Nakon toga slijedi tema o Kochi-Muziris Bijenalu kao najvećoj izložbi suvremene umjetnosti u Indiji. Nadalje, bit će predstavljena tri umjetnička sajma: The Outsider Art Fair koji je upravo završen u New Yorku, zatim Art Basel Miami koji je krajem prošle godine održan u Miami Beachu u SAD-u i naposljetku o prvom Taipei Dangdai umjetničkom sajmu koji je prošlog vikenda održan u glavnom gradu Tajvana. Nakon toga prezentirat će se rezultati istraživanja koji pokazuju kako tromp l’oeil murali mogu učiniti život lakšim bolesnicima s demencijom, a na kraju će biti predstavljena umjetnička rezidencija koju organizira Villa Lena Fondazione iz Toskane.

Art Panoptikum zamišljen je kao edukativna aktivnost koja pruža priliku zainteresiranoj javnosti da se upozna s temama iz vizualnih umjetnosti kroz ciklus javnih predavanja koja pružaju aktualne informacije iz ovog područja na jednostavan i razumljiv način s popratnim tekstualnim objašnjenjima vizualno obogaćenim mnoštvom fotografija i video isječaka prikupljenim iz popratnih izložbenih i medijskih materijala te različitih internetskih portala koji profesionalno prate teme iz područja suvremene umjetnosti. Program uređuje i vodi Boris Bogunović.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum