Daniel Načinović u Knjižnici Vodnjan: „Stihovi i proza naglas“

Na pragu blagdana svetoga Blaža zaštitnika Vodnjana – u srijedu, 30. siječnja u 18 sati u Knjižnici Vodnjan bit će održano književno druženje s Danielom Načinovićem „Stihovi i proza naglas“ koje će moderirati Vanesa Begić.

Daniel Načinović jedan je od najistaknutijih suvremenih hrvatskih književnika srednje generacije i jedno od vodećih istarskih poetskih imena. Osim na književnom jeziku, piše i na istarskoj čakavici i labinskoj cakavici te na talijanskom. Bavi se i ilustracijom, slikarstvom i glazbom. Poeziju počinje pisati u srednjoj školi, a prozom se počinje baviti koncem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina 20. stoljeća. Piše i eseje za razne monografije, a tiska ih i u prijevodima na engleski, talijanski i njemački jezik; njegova je poezija objavljivana na talijanskom, slovenskom, makedonskom, poljskom i esperantu, priče za djecu na albanskome jeziku. Objavljuje brojne novinske članke, reportaže, intervjue, feljtone, putopisne zapise, prikaze i osvrte u raznim listovima te surađuje s mnogim skladateljima zborske i zabavne, pop-rock glazbe. Prevodi s talijanskog, slovenskog i francuskog na hrvatski te s hrvatskog na talijanski. Tijekom 2001. i 2002. jedan je od voditelja Hrvatske književne radionice u Trstu. Dobitnik je više književnih nagrada na domaćim i međunarodnim natječajima te društvenih priznanja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum