Gostovanje grožnjanske izložbe „…osamljen se kreći kao nosorog“ u Ljubljani

Izložba grožnjanskog kolektivnog likovnog projekta „…osamljen se kreći kao nosorog“ bit će otvorena u četvrtak, 10 siječnja u 18 sati u ljubljanskoj Galeriji DLUL. Kurator projekta je Eugen Borkovsky, a likovni radovi nastali su na prvom FECIT-u, međunarodnom samitu umjetnika, održanog u Grožnjanu (HR) – Gradu umjetnika, u srpnju i kolovozu 2018. godine. Idejni osnivač projekta FECIT: Rok Kvaternik.

„Naslov izložbe radova nastalih tijekom projekta „FECIT Grožnjan“, iniciran je jednim od predstavljenih radova, ali može korenspondirati sa svim ostalim kreativnim stavovima i iskazanim poetikama. Također kao da odašilje ideju organizatora ovog likovnog događanja. Naslovna sentenca je zadnji redak svih kitica iz indijske poznate pjesme „Nosorog“. Kroz cijelo to budističko poetsko djelo provlači se ova preporuka koja je karakteristična i za ovaj likovni projekt. Jer, iako su djelovali na istoj likovnoj manifestaciji, autori su se u konačnici predstavili zaista raznorodnim radovima. Kao da su se unaprijed pridržavali preporuke: „…osamljen se kreći kao nosorog“, piše Borkovsky u predgovoru kataloga izložbe.

U sklopu projekta svoje radove izlažu: Atanas Botev, Andrej Brumen Čop, Jakša Ćalasan, Vladimir Dunjić, Mitja Ficko, Petra Grožaj, Marko Kusmuk, Jana Kunovska, Saša Marjanović, Hrvoje Marko Peruzović, Nataša Ribič Štefanec, Stipan Tadić, Milan Tucović, Katarina Zarić i Rok Zelenko.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 1 = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum