Panel diskusija „Direktiva o autorskom pravu na Jedinstvenom digitalnom tržištu EU“ u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu i Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij „Intelektualno vlasništvo“ pozivaju sve zainteresirane na panel diskusiju „Direktiva o autorskom pravu na Jedinstvenom digitalnom tržištu EU: članci 11. i 13.“ Koja će biti održana u petak, 11. siječnja u 11 sati,u auli Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14).

„Direktiva o autorskom pravu na Jedinstvenom digitalnom tržištu trenutno je u fazi izrade konačnog teksta propisa kojem bi sve zemlje članice EU trebale prilagoditi svoja zakonodavstva. Direktiva je izazvala velik interes javnosti. Osobito su u fokusu članak 13. koji sadržava odredbe za premošćivanje tzv. vrijednosnoga jaza između onoga što na dijeljenju sadržaja kreativaca zarađuju internetske platforme i onoga što kreativci time (ne)zarađuju i članak 11. koji uređuje novo srodno pravo novinskih izdavača.

„Ovaj propis dugoročno će urediti digitalno tržište na području EU. Zato je za sve kreativce koji žele promišljati o svojoj budućnosti na digitalnom tržištu važno da se informiraju i uključe u raspravu o vlastitoj budućnosti. Stoga svim našim članovima prosljeđujemo informaciju i poziv na panel 11. siječnja na kojem će upravo o tome biti riječi“, piše u pozivu na panel diskusiju.

RASPORED DOGAĐANJA:

Pozdravne riječi:

prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu

prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilištau Zagrebu

Panelisti:

sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture RH

Dubravka Šuica, članica Europskoga parlamenta (HDZ – EPP)

Jozo Radoš, član Europskoga parlamenta (HNS – ALDE)

Željana Zovko, članica Europskoga parlamenta (HDZ – EPP)

izv. prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, voditeljica PDSIS „Intelektualno vlasništvo“

Voditeljica panela:

Elizabeta Gojan, novinarka i urednica na Hrvatskoj radioteleviziji

Više informacija o temi ove Direktive potražite na:

https://www.zamp.hr/autorsko-pravo/antipiratske-aktivnosti/pregled/164/direktiva-o-autorskom-pravu-na-jedinstvenom-digitalnom-trzistu

MAKK 2018: panel diskusija “EU direktiva o autorskom pravu”

https://www.article13.org

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum