Polona Glavan gostuje u Gradskoj knjižnici Umag

Povodom Prešernovog dana, slovenskog kulturnog praznika Slovensko kulturno društvo Ajda iz Umaga organizira književnu večer sa slovenskom autoricom Polonom Glavan u subotu, 9. veljače u 18 sati u Gradskoj knjižnici Umag. Moderator književne večeri bit će Irena Urbič. Roman Polone Glavan „Kako god“ prevela je na hrvatski jezik Jagna Pogačnik (naklada Hena com, 2018.).

Polona Glavan (1974., Ljubljana), spisateljica i prevoditeljica. Diplomirala je komparativnu književnost i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Prevodi djela suvremenih američkih, engleskih i irskih autora. Kratke priče objavljuje od 1994. godine i ulazi u slovenske antologije. Njezin romaneskni prvijenac “Noč v Europi” (2001.) nominiran je za Nagradu Kresnik za najbolji slovenski roman. Godine 2004. objavljuje zbirku kratkih priča “Gverilci”; pojedine priče iz te zbirke prevedene su i objavljene na hrvatskom, engleskom, srpskom, talijanskom, mađarskom, španjolskom, njemačkom, češkom, slovačkom i nizozemskom jeziku. Iste 2004. godine dobila je nagradu Zlatna ptica za iznimna postignuća na području književnosti. Godine 2014. objavila je društveno angažirani roman “Kakorkoli”, koji je također je ušao u konkurenciju za Nagradu Kresnik. Taj je roman 2018. godine prevela na hrvatski jezik Jagna Pogačnik, pod nazivom “Kako god” objavila ga je zagrebačka nakladnička kuća Hena com.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum