Predavanje Krešimira Krola o videoigrama u Poreču

„Volim te mama, ali ne više od Fortnitea – Gameri/ce i gamerska kultura između moralne panike i stvarnosti“

Gost Gradske knjižnice Poreč u programu “Prije kave u 2” bit će doc. dr. sc. Krešimir Krolo, profesor na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru, koji će u srijedu, 30. siječnja u 12 sati održati predavanje „Volim te mama, ali ne više od Fortnitea – Gameri/ce i gamerska kultura između moralne panike i stvarnosti“.

Jesu li videoigre korisne ili štetne za razvoj djece i mladih? Uče li videoigre mlade nasilnom i diskriminatornom ponašanju? Predstavljaju li videoigre poseban oblik kulture, koji temeljito mijenja način na koji mladi ulaze u interakciju sa svojom okolinom i način na koji vide svijet oko sebe? Kakva je budućnost društvenog razvoja u kojoj videoigre imaju središnju ulogu?

Krolo će kao odgovor na ova pitanja, u sklopu svojega izlaganja, predstaviti glavne pojmove vezane za sociološko razumijevanje videoigara i gaminga kao posebnog oblika suvremene kulture mladih. Također, uz kratku povijest razvoja videoigara i gaminga, bit će govora i o (ne)osnovanim strahovima vezanim za posljedice sve većeg ulaska ovog oblika kulture i kulturne prakse u svakodnevicu mladih, uz sažete prikaze zaključaka najrelevantnijih istraživanja iz različitih znanstvenih područja i polja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum