„Srbenka“ Nebojše Slijepčevića dostupna na Volimdokumentarce.net

Dokumentarni film „Srbenka“ redatelja Nebojše Slijepčevića, prošlogodišnji dobitnik Srca Sarajeva ekskluzivno je dostupan u prvoj domaćoj online dokumentarnoj videoteci Volim dokumentarce.

Nagrađivani i hvaljeni dokumentarac Nebojše Slijepčevića priča je o vršnjačkom nasilju prema djeci druge nacionalnosti u Hrvatskoj. Film prati pripreme za predstavu „Aleksandra Zec“, u režiji Olivera Frljića, a kazališne probe uskoro postaju kolektivna psihoterapija. Film je iznimno uspješno primljen od strane struke i publike, dobitnik je i ugledne Doc Alliance nagrade dodijeljene na festivalu u Cannesu te nagrade Buyens-Chagoll koja se dodjeljuje na festivalu Visions du Reel. Na Motovun Film Festivalu dobio je posebno priznanje žirija, a sa Sarajevo Film Festivala vratio se s čak dvije nagrade – nagradom publike i nagradom za najbolji dokumentarni film.

Na Volimdokumentarce.net dostupan je i Slijepčevićev kino hit iz 2013. godine „Gangster te voli“, film Alessia Bozzera o trapericama i švercu „Trst, Jugoslavija“ te priča o propagandi i provokaciji iz kuhinje kultnog slovenskog benda „Laibach, Dan oslobođenja“ uz mnoge druge festivalske i kino hitove.

U videoteci se nalaze i naslovi svježe pristigli iz kino dvorana, kao što su glazbeni dokumentarac o pop ikoni Whintey Houston, „Whitney: Biti svoja“ i film velikog majstora dokumentaraca Vitalija Manskog „Rodbina“.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum