16. godišnja konferencija Međunarodne udruge za terapiju svjetlošću u Puli

16. godišnja konferencija Međunarodne udruge za terapiju svjetlošću – International Light Association (ILA) bit će održana u Puli, od 18. do 20. rujna u Domu hrvatskih branitelja.

ILA je međunarodna zajednica liječnika fototerapeuta i kromoterapeuta, specijalista za primjenu lasera i boja u medicini i biologiji, fizičara, psihoterapeuta, psihologa, praktičara holističke medicine, svjetlosnih i iluminacijskih dizajnera i graditelja instalacija, arhitekata, umjetnika, filozofa, izumitelja, iscjelitelja i drugih koji u svojim praksama primjenjuju svjetlo i boju.

Neki od njih su: dr. Jacob Liberman, SAD, pionir svjetla, terapeut, optometrist i konstruktor većeg broja svjetlosnih terapijskih instrumenata, autor svjetskih bestsellera “Svjetlost, lijek budućnosti”, “Skinite naočale i progledajte!” (prevedene na hrvatski) te “Život u svjetlu / Luminous Life”; dr. Konstantin Korotkov, Rusija, profesor računalnih znanosti i biofizike na Sveučilištu za informacijske tehnologije u Sankt-Peterburgu, izumitelj softverskog kompleksa GDV (tehnike vizualnog prikaza pražnjenja plina – naprednog znanstvenog sredstva za proučavanje funkcija tijela i uma pomoću čitanja aure i ljudskog biopolja), predsjednik Međunarodnog saveza za medicinsku i primijenjenu bioelektrografiju (IUMAB), autor 12 knjiga od kojih je na hrvatski prevedena “Svjetlo poslije života” i oko 300 članaka u vodećim znanstvenim časopisima te vlasnik 15 patenata u području biofizike; Thelma van der Werff, Novi Zeland, terapeutkinja bojama i tvorkinja metode kolorne udobnosti (Colour Comfort Method) razumijevanja i izražavanja boja, autorica šest knjiga na temu objašnjavanja  značenja osobnih odabira konkretnih boja.

Rezervacije smještaja i sudjelovanja na konferenciji u svojstvu posjetitelja ili izlagača nalaze se na stranicama ILA-e. Program konferencije dostupan je na sljedećoj poveznici.

Predavanje o urbanom i holističkom osvjetljivanju održat će arhitekt i dizajner Dean Skira. Predavanje otvoreno za javnost je na rasporedu 19. rujna, neposredno pred otvorenje 7. po redu festivala svjetla Visualia, čije se održavanje vremenski poklapa s konferencijom ILA-e.

Glavni organizator konferencije je Velimir Ramljak, član Odbora ILA-e, inovator u području neinvazivnog tretmana kratkovidnosti.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum