Art Panoptikum VIII u GRADSKOJ RADIONICI

Ciklus javnih predavanja o aktualnostima iz vizualnih umjetnosti Art Panoptikum nastavlja se u pulskoj Gradskoj radionici ove subote, 16. veljače u 19.30 sati.

„Predavanje započinje s izložbom američke umjetničke ikone Jeffa Koonsa u The Ashmolean museum of art and archaeology, koji se nalazi u Oxfordu i predstavlja najstariji javni muzej u svijetu. Nakon toga bit će riječ o izložbi angažirane američke umjetnice Cady Noland koja se može vidjeti u Museum für Moderne Kunst u Frankfurtu. Sljedeća je izložba „Le Partage des Formes“ jednog od osnivača Op-art pokreta mađarsko-francuskog umjetnika Victora Vasarelya u Centre Pompidou u Parizu. Nakon toga slijedi tema o interdisciplinarnom umjetničkom festivalu koji se održava u Kolombu na Šri Lanki pod nazivom „Colomboscope“ iza čega slijedi prikaz grupne izložbe 22 umjetnice koje su radile filmove u Super-8 formatu, a održava se u Museo Universitario del Chopo u Mexico Cityju. Također će biti riječ o 43. Artefieri umjetničkom sajmu koji se nedavno održao u Bologni te o 8. izdanju Art Geneve u Švicarskoj. Na kraju predstavit će se umjetničke rezidencije koje se održavaju u Akademie Schloss Solitude u Stuttgartu te radovi Patrick Commecyja jednog od najpoznatijih francuskih muralnih slikara“, piše u opisu 8. Art Panoptikuma kojeg uređuje i vodi Boris Bogunović.

Art Panoptikum zamišljen je kao informativna i edukativna aktivnost koja pruža priliku zainteresiranoj javnosti da se upozna s temama iz vizualnih umjetnosti kroz ciklus javnih predavanja u kojima se pružaju aktualne informacije na jednostavan i razumljiv način s popraćeno tekstualnim objašnjenjima, a vizualno obogaćeno mnoštvom fotografija i video isječcima prikupljenim iz izložbenih i medijskih materijala te različitih internetskih portala koji profesionalno prate teme iz područja suvremene umjetnosti.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 3 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum