Metakino u Puli


Tijekom ovog tjedna održati će se u Istarskom narodnom kazalištu zanimljivo događanje u organizaciji Pulske filmske tvornice, vezano uz filmove koji se na određeni način bave filmom.

Program započinje u utorak 26. veljače dokumentarcima „Kino Otok“ (redatelj Ivan Ramljak) i „Okupirani bioskop“ (redateljica Senka Dokmanović), u kojima se tematiziraju napuštena kina na hrvatskim otocima, odnosno aktivistička borba za beogradsko kino koje završava u raljama nekretninskih mešetara. Dan kasnije (27. veljače) prikazuje se poznati film „U toku vremena“, redatelja Wima Wendersa, koji prati putešestvije majstora za kino projektore diljem njemačke provincije.

Program završava 28. veljače projekcijom znamenitog filma „Purpurna ruža Kaira“, čiju je priču Woody Allen smjestio u razdoblje velike ekonomske krize i dodao joj metafilmsku dimenziju. Ovo trodnevno događanje trebala bi biti prva faza projekta Metakino, koji će spajati znamenite filmove sa specifičnim pulskim lokacijama. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

 

E. L.

Leave a Reply


9 − = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum