Predavanje o Eufrazijani i predstava “Njegovi džepovi puni kamenja” u porečkom kazalištu

U sklopu programa „Utorak u foajeu“, dr. sc. Ivan Matejčić održat će predavanje naziva „Eufrazijana za odrasle“ u utorak, 12. veljače u 19 sati u foajeu porečkog kazališta. „Eufrazijeva bazilika naša je najvrjednija, svjetski poznata baština. No koliko zapravo o njoj znamo? Ne propustite upoznati Eufrazijanu na svjež i drugačiji način, i to od najbolje osobe od koje to možete čuti – našeg sugrađanina i vrijednog znanstvenika koji je znatan dio svog profesionalnog života posvetio njezinom istraživanju i očuvanju – dr. sc. Ivana Matejčića“, piše u opisu predavanja.

U srijedu, 13. veljače u 20 sati u porečkom kazalištu gostuje predstava „Njegovi džepovi puni kamenja“ Marie Jones u režiji Barbare Rocco, a u produkciji Kontrast teatra. u Predstavi igraju Matko Buvač i Andro Damiš. „Radnja predstave smještena je u Mačkovec na jezeru Martica, gdje se snima visokobudžetni film u kojemu uloge statista nose stanovnici sela. Među tim statistima nalaze se i glavni likovi predstave, dvojica neostvarenih mladića koji, ne ostavljajući ništa iza sebe, neprimjetnim ulogama u filmu žele osigurati svoju budućnost, pronaći sebe i ostvariti svoje životne ciljeve. Proživljavajući sudbinu glavnih likova, Matko i Andro ovom diplomskom predstavom tragaju za ostvarivanjem svojih životnih želja. Ili su im već na tragu?“, piše u opisu predstave.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 6 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum