Predstavljanje knjige Marije Družete „Iz moje brbljave škrinjice…“ u Vinkuranu

Promocija nove knjige autorice Marije Družete naslova „Iz moje brbljave škrinjice…“ bit će održana u petak, 15. veljače u 18 sati u Općinskoj čitaonici u Vinkuranu (zgrada stare škole u Vinkuranu). U događaju kojeg će moderirati Dorina Tikvicki, autorica će uz malene i velike goste iznenađenja predstaviti svoju najnoviju zbirku pjesama. Događaj organizira Općina Medulin koja je financijskom potporom omogućila izdavanje knjige.

Najnovija zbirka pjesama autorice Marije Družete „Iz moje brbljave škrinjice…“ izdana je u vlastitoj nakladi 2018. godine. Uvodnu riječ napisala je Anica Ramić, za unos teksta zaslužna je Paola Šetić, autor fotografije na poleđini ovitka knjige je Aleksandra Globokar, grafičko oblikovanje, pripremu i fotografije-ilustracije potpisuje Mario Rosanda, knjigu je realizirala Medulinska rivijera d.o.o. Medulin, tiskana je u 300 primjeraka, zahvaljujući financijskoj potpori Općine Medulin.

Marija Družeta (Pomer, 1944.) od rana djetinjstva piše pjesme i prozu na čakavskom dijalektu i na standardnom književnom jeziku kako za odrasle tako i za djecu. zastupljena je u raznim časopisima, zajedničkim zbirkama poezije, zbornicima, antologijama, monografiji „Premantura“ (2007.), „Monografiji općine Medulin“ (2013.). Sredinom devedesetih godina pisala je u Glasu Istre kolumnu „Si pensan“, pod pseudonimom. Uz pjesnička okupljanja, kao što su: Verši na šterni – Vižinada, Susret riječi – Bedekovčina, Marijada – susreti istarskih pjesnikinja imena Marija, samostalno izdaje zbirke pjesama: „Krijesnica“ (1986.), „Večernja strana oblaka“ (1996.), roman, autobiografsku prozu „Piova kuća“ (2011.), zbirku pjesama „U šenju ot rib“ (2016.). Prevođena je na talijanski jezik i dobitnica je Svečane povelje Općine Medulin (2012.). Živi u Puli.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum