Predstavljanje slovarice „Kad se miće ruke slože“ u Medulinu

Predstavljanje slikovnice-slovarice autorice Maje Čerljenko naziva „Kad se miće ruke slože“ u izdanju Općine Medulin bit će održano u petak, 8. veljače u 18 sati u MMC-u Medulin.

Slikovnica-slovarica je rezultat suradnje udruga MedulinArt, Udruge gluhih i nagluhih istarske županije i dva druga razreda osnovne škole dr. Mate Demarina iz Medulina, čiji su učenici, uz svoje učiteljice, Dolores Modrušan i Mariniku Brgles, izradili ilustracije za publikaciju, a pod vodstvom umjetnice Vjekoslave Sošić iz UGNIŽ-a i članova likovne sekcije udruge MedulinArt. Slikovnica je zamišljena kao pomoć u učenju ne samo slova već i dvoručne abecede znakovnog jezika, što je omogućeno fotografijama Ane Lorencin Buljan koje su ključni dio cijele slikovnice.

Na promociji će slikovnicu-slovaricu uz autoricu predstaviti, Ivana Demarin, predsjednica udruge MedulinArt, Svetlana Cukerić, predsjednica UGNIŽ-a te Marijeta Matijaš, urednica i lektorica publikacije, a sudjelovati će i Lorena Benčić, tumač hrvatskog znakovnog jezika. Sudjelovati će također i učiteljice i učenici dva druga razreda OŠ Medulin te folklorna skupina i zbor iste škole.

U izradi slikovnice-slovarice „Kad se miće ruke slože“, koju je izdala Općina Medulin, sudjelovali su uz gore navedene Petar Šćulac, zaslužan za realizaciju lika Ćuki, Mika Oros, autor ilustracije naslovnice, recenzenti Vanesa Begić, Marija Družeta i Vladimiro Gagliardi, grafički je publikaciju oblikovao Dražen Tomić, a tiskana je u tiskari Grafomark d. o. o., Zagreb, u nakladi od 400 primjeraka.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum